Aanmeldprocedure

Voordat u zich aanmeldt, dient u eerst een verwijzing van de huisarts te hebben voor specialistische GGZ. U kunt ons bellen voor meer informatie of om u aan te melden. Als er een indicatie is voor een behandeling bij Sanctuary Kliniek, vindt er eerst een intakegesprek plaats. Na het intakegesprek, wordt er indien nodig aanvullend diagnostiek onderzoek gepland. Daarna wordt het behandelplan opgesteld in overleg met de cliënt.

Kosten

Vanaf januari 2024 heeft Sanctuary Kliniek contracten met de volgende zorgverzekeraars:

  • Zorg en Zekerheid (inclusief AZVZ);
  • Caresq (Aevitae);
  • DSW (inclusief StadHolland en Intwente)*;
  • A.S.R. (inclusief Ditzo);
  • Salland Zorgverzekering
  • ONVZ (inclusief VvAA, ONVZ, ONVZ Expats);
  • Zilveren Kruis (Inclusief Pro Life, One Underwriting, Interpolis, FBTO en De Friesland)*;
  • Regeling Medische Zorg Asielzoekers R.M.A.

(* – bij deze verzekeraars hebben we een maximum omzetplafond).

We hebben in 2023 géén contracten met VGZ, CZ en Menzis. Vanaf 1 januari 2024 nemen we in principe geen clienten aan die bij deze zorgverzekeraars verzekerd zijn. Bij behandeling voor Specialistische GGZ wordt er aanspraak gemaakt voor uw verplichte eigen risico, wat €385 is in 2024. Wilt u controleren of uw zorgverzekeraar uw behandeling vergoed? U kunt via deze link op de website van Independer zien wat vergoed wordt.

No-show beleid

Verder zullen we, vanaf 1 januari 2020, bij de eerste no-show een vergoeding van €50 in rekening brengen, die door de patiënt betaald dient te worden. Als u meerdere afspraken mist, wordt €100 in rekening gebracht. Alleen als u tijdig (minstens 24 uur van te voren) uw afspraak afzegt, hoeft u dit bedrag niet te betalen. Dit is omdat uw behandelaar tijd voor u reserveert, en als u niet tijdig afzegt, is er geen gelegenheid meer om een andere patiënt te helpen.

Jeugdzorg

Voor 2024 heeft Sanctuary Kliniek een contract met de gemeente Alphen aan den Rijn voor Specialistische Jeugdzorg. Verwijzingen voor jeugdzorg gaan in principe via het JGT Alphen aan den Rijn. Verder hebben we voor 2024 ook een contract met Holland Rijnland (gemeentes Hillegom, Katwijk, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude). Verwijzingen voor Holland Rijnland kunnen via het plaatselijke JGT of via de huisarts verlopen. Voor Holland Rijnland hebben we een beperkt budget, waarvoor we momenteel een patientenstop hebben. Woont u niet in een van deze gemeenten, dan kunt u in principe niet in zorg komen bij Sanctuary Kliniek.

Vertrouwelijkheid

Om u de zorg te kunnen geven die u nodig heeft, moet Sanctuary Kliniek persoonlijke informatie over u verzamelen. Deze informatie wordt in uw persoonlijk dossier bewaard, waar zeer zorgvuldig mee wordt omgegaan, volgens de richtlijnen van het Autoriteit Persoonsgegevens. De verwijzer krijgt altijd een terugkoppeling van ons over de voortgang van de behandeling. Ons privacy beleid is in lijn met de AVG, dat wil zeggen dat we altijd uw expliciete toestemming vragen als we elders informatie opvragen en geven we nooit informatie over u aan derden zonder uw schriftelijke toestemming.

Klachtenregeling

Ondanks dat wij ons best doen om u zo goed mogelijk te helpen, kan het zijn dat u niet helemaal tevreden bent. Het liefst hebben we, dat u met ons direct hierover praat, maar wij bieden u ook de gelegenheid om uw klacht voor te leggen bij een onafhankelijke klachtencommissie. Onze onafhankelijke klachtencommissie is sinds 1 januari 2021 Expertisecentrum Quasir. Mocht u een vertrouwenspersoon nodig hebben, dan kunt u ook bij Expertisecentrum Quasir terecht. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Quasir.

Geschillencommissie

Wij zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Zorg aangesloten, voor het geval een klacht via onze onafhankelijke klachtencommissie niet tot een oplossing komt.

Algemene Leveringsvoorwaarden

Download hier onze Algemene Leveringsvoorwaarden.