maart 21, 2021

SANCTUARY HUIS

Waarom dagbehandeling?

Sinds begin 2021 is Sanctuary Kliniek begonnen met het geven van dagbehandeling op onze nieuwe locatie in het centrum van Alphen aan den Rijn. De behandeling is bedoeld voor mensen die meer intensieve behandeling nodig hebben en behoefte hebben aan meer structuur in hun dagelijks leven. Alle behandelingen worden gegeven zowel individueel als in groepsverband door behandelaren van Sanctuary Kliniek zelf en in verschillende talen, zoals Engels, Turks, Arabisch, Farsi en natuurlijk ook Nederlands. Uiteraard worden de geldende maatregelen van het RIVM en de NVvP in acht genomen, zoals het verplicht dragen van mondmaskers, 1,5 meter afstand houden en regelmatig handen wassen. De dagbehandeling is alleen mogelijk als u als client bij Sanctuary Kliniek staat ingeschreven. Staat u niet ingeschreven bij ons, maar heeft u wel interesse in dagbehandeling? U heeft dan eerst een verwijzing van de huisarts nodig voor specialistische ggz. Hieronder vindt u meer informatie over de dagbehandeling zelf.

Wie zijn we en Wat doen we?

Soms een toeverlaat, een vrijplaats of een warm huis waarin je gewoon jezelf mag zijn zoals alle bewoners en genieten van verschillende activiteiten, talenten en culturen die zich mengen in vrede en harmonie in een mozaïek bij het mooiste uitzicht, hart en heiligdom van Alphen aan den Rijn.

Er zijn hier geen gasten, iedereen is een bewoner en ieder met een hart en ziel hoort erbij! Neem je je eigen kleur, voorkeur, religie, bagage van gevoelens en opinie mee? Met jouw inzet zijn we sterker en compleet. Hier zijn we allemaal gelijk en gaan samen aan de slag om een steunende arm om de schouder van een ander te kunnen zijn.

Lust je een kopje Turkse thee of een Italiaans koekje, heb je zin om de mooie Nederlandse Oude Rijn te tekenen of misschien even een Engels liedje te zingen of wil je graag de Arabische taal leren of gewoon even rusten en inademen, schroom dan niet om eens langs te komen!

Missie

De missie van het Sanctuary Huis is in eerste instantie het ondersteunen van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen, om de kwaliteit van hun leven te verbeteren en om hen meer veerkracht te geven door intensieve dagbehandeling/dagbesteding te bieden. Sanctuary Huis richt zich op de specialistische geestelijke gezondheidszorg en staat garant voor het leveren van buitengewone kwaliteit zorg voor mensen van alle leeftijden, achtergronden en sociale groepen door middel van het in dienst nemen van hoog gekwalificeerd personeel met diverse capaciteiten, specialisaties en ervaringen en door middel van een nauwe samenwerking met de Sanctuary Kliniek en andere lokale instellingen. Mensen optimaal voorbereiden en coachen zodat ze deel kunnen nemen in de maatschappij is ons doel.

Visie

‘Het Mozaïek is Samen Compleet! is het motto van Sanctuary Huis. We zijn niet alleen en zien de deelnemer als een stukje van een mozaïek/ ons huis/ de samenleving. Bij Sanctuary Huis is ieder mens een bewoner/huisgenote die het huis en de samenleving compleet maakt. De onderliggende gedachte hierbij is, dat er meer gelijkheid bestaat tussen huisgenotes. De ervaring van de deelnemer staat hierbij voorop en hij/zij wordt actief betrokken bij het opstellen en uitvoeren van het behandel traject. Top kwaliteit zorg wordt bereikt door de deelnemer centraal te stellen en het zorgteam rondom haar of hem op te bouwen. 

Ieder mens is uniek met eigen kwaliteiten, talenten, capaciteiten en valkuilen. Sanctuary Huis biedt de juiste omstandigheden waarin deze kwaliteiten gekoesterd en gestimuleerd worden door een herstel gerichte benadering. Daarom richten wij ons op een hoge betrokkenheid, groot zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld van de mensen. We leren ze kritisch en zelf verantwoordelijk te zijn voor eigen gedrag en omgeving. In Sanctuary Huis werken we allemaal samen om ons mozaïek compleet te maken, een steunende arm op de rug te geven en de kwaliteit van onze maatschappij te verbeteren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sanctuary Kliniek:

Tel: 0172601924

Mobiel: 0650450238/0655208009

Email: info@sanctuarykliniek.nl

Bezoekadres:

Wilhelminalaan 18, 2405 ED Alphen aan den Rijn

De volgende Activiteiten zijn beschikbaar:

 • Individueel/ sociaal ondersteuning
 • Samen koken, gezamenlijk eten
 • Buurtactiviteiten
 • Knutselen/ handwerken
 • Beweging
 • Bordspelletjes 
 • Tekenen/Schilderen
 • Uitstapjes
 • Muziek luisteren/maken
 • Boeken lezen en creatief schrijven
 • Films maken/kijken
 • En nog veel meer!

Vanwege Covid-19 maatregelen, hebben we weinig plekken beschikbaar. Patienten tijdig aanmelden!